Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Taxa de habitat, situație remediată pentru plata lunii februarie

primar-giurgiuUnul dintre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi a celei mai recente ședințe ordinare a Consiliului Local din date de 28 februarie a fost punctul suplimentar care a vizat completarea Anexei nr. 11 A a HCLM nr.42 din data de 18 februarie, privind plata taxei de habitat pentru luna februarie:

I. La articolul 5 se introduc două noi alineate, respectiv 6 și 7, după cum urmează
– Alineatul 6 va avea următorul cuprins: ”Pentru luna februarie a anului 2019 persoanele fizice vor achita taxa de habitat în cuantum stabilit de 4 lei/lună/persoană/apartament, garsonieră, respectiv de 5 lei/lună/persoană/ casă de locuit, aceste sume reprezentând o reducere a tarifului lunar menționat la alineatul 1 al prezentului articol” – extras din materialul proiectului de hotărâre.
Astfel, giurgiuvenii care au plătit firmei GIREXIM pentru serviciile de salubritate pentru jumătate din luna februarie, nu vor mai fi nevoiți să plătească taxa de habitat pe întreaga lună februarie, ci doar jumătate, respectiv 4 lei/ lună/ persoană/ apartament și 5 lei/ lună/ persoană/ casă de locuit.
”Este vorba despre o modificare la taxa de habitat. Codul fiscal obligă încasarea oricăror taxe pe lună întreagă. Avem taxa de gunoi care a început cu data de 15 februarie. Conform Codului Fiscal în vigoare ar fi trebuit să încasăm pe toată luna februarie, asta însemnând că giurgiuvenii trebuiau să plătească de două ori o jumătate de lună. Astfel, am găsit o formă în care reducem la jumătate pentru luna februarie, tocmai ca să se poată încasa exact cât se practică acest serviciu, iar cetățenii să nu fie văduviți cu o jumătate de lună. Este o corelare între Codul Fiscal și o situație reală pe care o avem,” a explicat la începutul ședinței primarul Nicolae Barbu.
Edilul a amai adaugat ca in situatia in care au platit luna februarie completa si la Girexim si la DITL, se va gasi o posibilitate de remediere!

Advertisement

Arhive