Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

Trecem la ora de iarnă! Citește când și cum trebuie să schimbi ceasul aici

România şi celelalte ţări din regiune trec duminică, 28 octombrie, la ora de iarnă, ora 4.00 devenind ora 3.00. Se adaptează acestei modificări şi operatorii de transport feroviar, care trec la ora Europei Orientale. Ora de vară este de obicei cu o oră înaintea orei oficiale standard, care este de multe ori numită, prin contrast cu ora de vară, ora de iarnă. 

Ora de vară a fost reintrodusă în România începând cu 1979. Astfel duminică vom dormi cu o oră mai puţin faţă de cum ne-am obişnuit până acum

Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinaţie. Având în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale are loc tot în 28 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina trenurile vor circula după orarele din mersul de tren în vigoare.

“În noaptea de 27 spre 28 octombrie, când ora 4.00 devine ora 3.00, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație”, a anunţat CFR Călători, precizând că schimbarea de oră va afecta 82 dintre cursele proprii, după cum urmează: două Intercity, 40 InterRegio şi 40 Regio.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive