Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Trei proiectile găsite lângă cimitir!

proiectilO persoană a găsit trei proiectile neexplodate şi a sunat de urgenţă la 112 cerând autorităţilor să-i scape de bombe. Proiectilele puteau să detoneze în orice moment!

S-a întâmplat pe 29 decembrie .12.2013, în jurul orei 13.20, la Mihai Bravu, în apropierea  cimitirului din localitate.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii Serviciului Arme Exploziv şi Substanţe Periculoase, ai Postului de Poliţie Mihai Bravu şi o echipa specială din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vlaşca, care au constatat existenţa a trei  proiectile  explozive,  calibrul 100 mm,  datând din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Proiectilele găsite au fost transportate în condiţii speciale şi depozitate în siguranţă în depozitul de muniţie al inspectoratului până la momentul în care vor fi distruse.

Pompierii sfătuieşte din nou populaţia să aibă grijă la riscul ca astfel de elemente de muniţie să fie descoperite îngropate.

Pompierii spun că este interzis: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente; folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniţie.

Atenţie! Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, de a anunţa Primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare.

Advertisement

Arhive