Get Adobe Flash player
ziare.antena3.ro

Arhive

VESTE ŞOC! Telekom se retrage din România! Ce se întâmplă cu abonaţii VEZI AICI

telekomTelekom se retrage cu totul din România și “averea” reprezentată de abonați și de drepturile TV va fi împărțită între RCS-RDS și Orange. Francezii preiau partea de telefonie mobilă, RDS se alege cu bucata din Telekom care ține de televiziune.

Cum se împart cei 7,5 milioane de abonați din România

RCS&RDS – 3.700.000

Telekom – 1.500.000

Focus Sat – 1.000.000

UPC – 900.000

Orange TV – 400.000

Discuțiile interne despre vânzarea activelor operatorului s-au intensificat după celebra OUG 114/2018, numită de guvern „ordonanța pe lăcomiei”, care a impus, printre altele, o taxă de 3% pe cifra de afaceri.

Anul trecut, grupul care controlează activele Cosmote și Romtelecom a obținut un rezultat EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) de 136,3 milioane de euro, în scădere cu 14,9% față de 2017, an în care de asemenea rezultatele au fost în scădere.

Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este deținută de grupul elen OTE (54,01% din acțiuni) și de statul român (45,99% din acțiuni). Acționarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care deține 40% din acțiunile grupului din Grecia.

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este deținută de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din acțiuni), Telekom Romania Communications (30%) și acționari persoane fizice (0,00000126%).

La începutul anului, au apărut informații potrivit cărora operatorul ar urma să fie achiziționat de SPas Roussev. Esste cel mai mare acționar al Albania Telecom Invest. La momentul respectiv, reprezentanții OTE au declarat pentru PLAYTECH că OTE Group nu a intrat în negocieri cu alte companii pentru vânzarea acțiunilor deținute.

Comentariile voastre sunt încurajate şi deschise. Injuriile, insultele, calomniile sau orice tip de comentariu agresiv sau neargumentat vor fi eliminate.
De acelaşi tratament vor avea parte şi atacurile personale asupra altor cititori, sau asupra persoanelor publice ori asupra autorilor materialelor.
Vă mulţumim pentru înţelegere.

Arhive